Promocja książki kucharskiej w Dolinie Karpia

tomice m

Podczas spotkania mającego na celu promocję najnowszej książki kucharskiej „Kulinaria Doliny Karpia”, nie zabrakło przedstawicielek Stowarzyszenia „Nowoczesna gospodyni z Brzeźnicy”.

 

 

 

 

 

 

 

W tej wyjątkowej publikacji można znaleźć przepisy Pań z KGW z Paszkówki, Sosnowic oraz Wyźrału. Książka prezentuje tradycyjne i regionalne potrawy i stanowi zbiór 68 przepisów, poprzedzonych podstawowymi wiadomościami o Dolinie Karpia i samym Karpiu Zatorskim, jako produkcie zarejestrowanym w Unii Europejskiej i wpisanym na listę produktów tradycyjnych.

Spotkanie odbyło się w Ośrodku Kultury Gminy Tomice, zorganizowane przez Stowarzyszenie Dolina Karpia – Lokalną Grupę Rybacką.

Celem spotkania było zaprezentowanie książki kucharskiej „Kulinaria z Doliny Karpia” jak również książeczki dla dzieci „Wędrówki czapli po Dolinie Karpia” oraz albumu o Dolinie Karpia.

 

Przeczytaj więcej na : http://www.wdoliniekarpia24.pl